ARTICULAȚIE - Definiția din dicționar - Resurse lingvistice

Articulatie definitie, articulație - definiție și paradigmă | dexonline

Conținutul

  Os al articulației picioruluideasupra copitelorla vite ; os al articulatie definitie genunchiuluila picioarele de dinapoi ale mieilor și caprelorfolosit la un joc de copii.

  La pl. Numele unui joc de copii la care se folosesc arșice 1.

  articulatie definitie

  Tuberculoză a articulației șoldului. Durere localizată în articulația Articulație între două piese care permite o deplasare relativă a acestora în lungul unei axe.

  articulatie definitie

  Îmbinare mobilă a capetelor oaselor ; articulație ȘOLDșolduri articulatie definitie, s. Parte a corpului omenesc situată între mijloc și coapsă ; regiune anatomică corespunzătoare articulației membrelor inferioare cu Consoană cu caracter complexa cărei articulație Parte a membrului superior al corpului omenescde la articulația cotului la cea a pumnuluicuprinzând oasele cubitus și radius.

  Mică prelungire a tubului intestinalîn partea de jos a cecului.

  articulatie definitie

  Parte secundară a unui obiectcare se prezintă ca o prelungire sau ca o completare a acestuia. Adaosanexăsupliment la o publicație.

  articulatie definitie

  Element fonic suplimentar care însoțește articulația unui sunet. Mai multe rezultate din Dicționarul explicativ al limbii române Descriere Acest site încearcă să ofere o gamă cât mai variată de resurse lingvistice pentru limba română.

  articulatie definitie