Biomecanica umarului. BIOMECANICA UMARULUI

 • Semne de boală de șold
 • Стратмор мысленно взвешивал это предложение.
 • Джабба взглянул на экран.
 • В эпоху цифровой связи понятие неприкосновенности частной жизни ушло в прошлое.

Miscarile coloanei vertebrale se orienteaza dupa cele trei planuri principale: sagital, frontal si transversal. Coloana toracala dorsala este cea mai putin mobila. Insumata, flexia ajunge la de grade. Extensia este mult mai redusa: de grade.

In extensie, se exagereaza curbura cervicala si cea lombara iar cea dorsala se redreseaza. Mobilitatea coloanei vertebrale variaza dupa varsta si sex; la copii si femei, mobilitatea este mai mare.

Comentarii

Cu varsta, discurile intervertebrale se turtesc si isi pierd din elasticitate. In plus, exista si diferentieri individuale destul de mari. Mobilitatea coloanei vertebrale poate fi mult marita prin exercitii speciale de suplete, permanente, inca de la varste fragede si se mentine numai prin practica continua.

 • Cât durează articulația după întindere
 • Rupturile de coaf a rotatorilor [1] Leziunile de tip SLAP O leziune de tip SLAP este o separare traumatic a labrului superior care se extinde dinspre anterior spre posterior implicnd sau nu originea tendonului capului lung al bicepsului brahial.
 • Privete n afar, nainte i n sus.
 • Расшифровать сообщение можно было лишь введя специальный ключ - секретный набор знаков, действующий как ПИН-код в банкомате.

Tulburari ale mecanicii coloanei vertebrale: scoliozele si cifozele Biomecanica umarului articulatiei umarului La articulatia umarului participa doua oase: - omoplatul scapula prin cavitate glenoida; - humerus-ul prin capul humeral. Scapula omoplatul este un os lat cu forma triunghiulara situat in treimea superioara a spatelui, pe grilajul costal, intre coastele 2 si 7, cu baza in sus; are doua fete: anterioara cea dinspre coaste; este concava si posterioara.

 1. Biomecanica Articulaţiei Umărului Gata
 2. Medicament comun
 3.  Его зовут Дэвид.
 4. Celadrin prospect pastile

Pe fata anterioara se insereaza muschiul subscapular. Fata posterioara sau dorsala este convexa si prezinta o creasta inalta care se mareste spre umar, denumita spina omoplatului.

marathon training and meniscus tear supramax articulatii spray pret

Lateral-exterior se ingroasa si formeaza o apofiza numita acromion aici se prinde clavicula. Pe marginea superioara a spinei se insera muschiul trapez si muschiul deltoid. Deasupra spinei se formeaza fosa supraspinoasa unde se insera muschiul supraspinos; sub spina se formeaza fosa subspinoasa, biomecanica umarului se insera muschiul subspinos, micul si marele rotund. In unghiul inferior biomecanica umarului omoplatului se insera muschiul subscapular, marele rotund si fascicule din marele dintat; in unghiul supero-extern al omoplatului se gaseste cavitatea glenoida; are forma ovala, priveste in afara si putin in sus.

Muschiul marele dorsal – la nivelul spatelui se insera pe aponevroza toraco-lombara si pe creasta iliaca,urca in sus si lateral spre umar, si cateva fascicole se prind si pe unghiul inferior, si se indreapta pe sub humerus, pe fata anterioara, si se insera pe culisa bicipitala. Abductia ridicarea bratului – o face fascicolul superior al deltoidului si suraspinosul. Adductie apropierea bratului – o face muschiul marele pectoral si muschiul marele dorsal.

Este inconjurata de un burelet fibrocartilaginos si impreuna formeaza cavitatea articulara a omoplatului. Cavitatea glenoida se uneste cu corpul omoplatului printr-un gat iar pe marginea superioara a omoplatului se ridica apofiza coracoida de care se fixeaza muschiul coracoid ; pe varful acestei apofize se insera scurta portiune a bicepsului si muschiul coraco-brahial.

articulația genunchiului alergătorului artrita infecțioasă a simptomelor genunchiului tratament

Pe fata superioara a acestei apofize se insera ligamentele coraco-claviculare si muschiul micul pectoral. Humerus: este un os lung si reprezinta scheletul bratului; extremitatea superioara a humerus-ului prezinta un cap cu care se prinde de restul osului, o tuberozitate mare numita trohiter si una mica numita trohin. Capul humeral reprezinta biomecanica umarului doua suprafata articulara a articulatiei umarului ; este biomecanica umarului, rotunjit, orientat in sus si putin in fata.

Articulatia scapulo-humerala este cea mai mobila articulatie din corpul omenesc; cavitatea glenoida este acoperita de un cartilaj hialin nevascularizat la interior, iar de jur imprejur se afla un burelet bogat in vase d sange si nervi.

Încărcat de

Cele doua suprafete articulare capul humeral si cavitatea glenoida sunt mentinute in contact de o capsula intarita superior de un ligament coraco-humeral si anterior de trei ligamente gleno-humerale. Capsula articulara se insera pe omoplat pe marginea externa a bureletului glenoidian. Ligamentul coraco-humeral: se intinde de la spina coracoida a omoplatului la marea tuberozitate a humerus-ului.

durere de umăr unguent deteriorarea meniscului și a ligamentelor articulației genunchiului

Acest ligament este intarit de tendonul lungii portiuni a bicepsului. Ligamentul coraco-brahial este cel mai important ligament al articulatiei; el sustine capul humeral si de aceea se mai numeste si biomecanica umarului suspensor al capului humeral.

Cele trei ligamente dintre omoplat si humerus gleno-humerale0 sunt: - ligamentul supragleno-suprahumeral.

trata artroza genunchiului acasă amorțeala degetelor dureri articulare