Sună la Arcadia

Inflamația claviculei

  • Artroza articulației acromio-claviculară | Arcadia Spitale si Centre Medicale
  • Articulațiile de pe falangele mâinilor doare
  • Durerile Umarului – Cauze si tratament | Virgil Pruteanu
  • Cum sa previi durerea la clavicula Unde se afla clavicula?
  • B-dul Tomis nr.
  • Tratarea artrozei cu ape minerale

Artroza articulației acromio-claviculară Această articulație se mișcă doar atunci când brațul traversează toracele sau se află deasupra capului. Articulația conține un menisc ce ajută la mișcare și este stabilizată de ligamentele coraco-claviculare și inflamația claviculei articulară.

cum să tratezi entorsele de gleznă

Artroza articulației acromio-claviculară reprezintă o maladie inflamația claviculei. Odată cu înaintarea în vârstă, la nivelul articulațiilor se instalează uzura. Cartilajul se deteriorează din ce în ce mai mult, până dispare complet.

de ce doare un deget într o articulație

Acest proces, de pierdere a cartilajului, este inflamația claviculei de fenomene inflamatorii periarticulare în periferia articulației. Ulterior, în jurul articulației apar osteofite ciocuri osoase.

exerciții pentru durere în articulațiile degetelor

Care sunt factorii de risc? Așa cum spuneam, principala cauză a uzurii la acest nivel este utilizarea normală pe parcursul vieții.

tehnica bandajului Desault

Forțele de torsiune aplicate generează un stres ce induce, în cele din urmă, degradarea articulației. O altă cauză este reprezentată de inflamația claviculei deformație articulară veche — luxația acromio-claviculară.

cauzelor răni ale articulațiilor

În această situație, orice activitate care pune presiune pe articulație poate inflamația claviculei nocivă și produce artroză. Persoanele care utilizează brațele pentru perioade îndelungate de timp sunt susceptibile la a dezvolta această patologie. Sportivii care efectuează mișcări repetate deasupra capului sau persoanele cu meseriile care necesită aceleași mișcări repetitive sunt predispuși la a dezvolta această afecțiune. Altă categorie de pacienți, expusă la acest risc, este reprezentată de sportivi care practică sport de contact sau sporturi în care riscul căderii pe umăr este mare.

Care sunt etapele de tratament?

ce medicamente tratează artroza

Diagnosticul se pune prin examen fizic, completat cu investigații imagistice. Tratamentul presupune mai multe etape, fiecare dintre ele mergând un pas mai aproape de chirurgie.

Patogenie Umărul este articulaţia cea mai mobilă a corpului uman. Responsabili de mobilitatea sa sunt mai mulţi muşchi dispuşi în straturi unul peste altul. O grupă musculară aparte, situată în profunzime, poartă numele de coafa sau manşeta rotatorilor, fiind alcătuită din 4 muşchi inflamația claviculei asigură prin acţiunea lor rotaţia umărului. Simplificat: unul este responsabil de ridicarea umărului muşchiul supraspinosdoi sunt responsabili de rotaţia externă a umărului muşchii infraspinos şi rotundul miciar al patrulea asigură rotaţia internă muşchiul subscapular.

În funcție de particularitățile fiecărui caz în parte, medicul ortoped poate recomanda: ședințe de kinetoterapie — pentru a preveni ankiloza și a recâștiga mobilitatea; medicație antalgică și antiinflamatorie; infiltrații — de obicei rezultatul este bun pentru o perioadă destul de întinsă în timp; chirurgie artroscopie — atunci când metodele conservatoare nu dau rezultate sau când artroza este prea avansată.

Cum poate fi prevenită artroza articulației acromio-claviculare?

  1. Boala degenerativa a tesutului conjunctiv
  2. Umflatura clavicula

Deși unul din factorii de risc este înaintarea în vârstă, pot fi aplicate câteva măsuri de prevenție a acestei afecțiuni: mențineți activitatea și rutina normală; pe cât posibil, mențineți o greutate și o alimentație sănătoasă; mențineți activitățile sportive pentru a întreține tonusul muscular; evitați mișcările repetitive deasupra capului; repaus doar atunci când articulația este dureroasă. Apariția durerii sau limitarea amplitudinii mișcării implică necesitatea unui consult medical imediat.

Informatii generale despre durerea de umar Durerea de umar poate fi rezultatul ranirii sau imbolnavirii articulatiei umarului. Leziunile pot afecta oricare dintre ligamentele, bursele sau tendoanele care inconjoara articulatia umarului. Leziunile pot afecta, de asemenea, cartilajul, meniscul si oasele articulatiei.